România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Grevă a avocaților din România

© Pixabay / jessica45Justiție
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2023
Abonare
„O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există!” – sub această denumire se organizează protestul de miercuri, 4 octombrie, al avocaților din România. Avocații nu vor intra în sălile de judecată decât în cazurile urgente.
BUCUREȘTI, 4 oct -Sputnik. Uniunea Națională a Barourilor din România a decis să înceapă un amplu protest national pentru a atrage atenția asupra încălcării drepturilor avocaților, dar a și a importanței acestei bresle în actul de justiție românesc.
”Campania "O zi fără avocaţi! Ziua în care justiţia nu există" a fost iniţiată în urma Hotărârii Consiliului UNBR din 1-2 septembrie 2023, când s-a decis organizarea unei campanii pentru apărarea drepturilor avocaţilor, supuşi unor provocări şi disfuncţionalităţi continue în exercitarea misiunii de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. "Ziua Fara Avocati" a fost stabilită pentru 4 octombrie 2023, va fi dedicată comunicării problemelor cu care se confruntă avocatura”, a transmis Uniunea Naţională a Barourilor din România.
Potrivit deciziei Uniunii Barourilor, ”campania va debuta cu o zi de întrerupere a activităţii avocaţiale în totalitatea formelor sale şi pe întreg teritoriul ţării, cu excepţia cauzelor urgente privind anumite măsuri preventive sau asiguratorii şi orice alte cauze cu caracter de urgenţă, de natură a pune în pericol drepturi şi libertăţi fundamentale”.
Fluxul de știri
0