Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Demitere de răsunet în SUA

© AFP 2024 / MANDEL NGANКевин Маккарти
Кевин Маккарти - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2023
Abonare
Președintele republican al Camerei Reprezentanților a fost demis de aripa dură a republicanilor în alianță cu democrații
Bruxelles, 4 oct – Sputnik. Camera Reprezentanților SUA și-a demis președintele Kevin McCarthy. Astfel, 216 congresmeni au votat pentru revocarea lui din funcție, 210 au votat împotrivă.
Inițiativa de înlăturare a lui McCarthy a fost prezentată de republicanul Matt Gaetz, nemulțumit că colegul său de partid a făcut un compromis cu democrații și a asigurat adoptarea unui buget de 45 de zile pentru a evita o „închidere” – o suspendare a guvernului federal. De asemenea, el l-a acuzat pe McCarthy că ar fi convenit asupra unui „acord secret” cu președintele american Joe Biden pentru finanțarea Ucrainei.
Reprezentanții minorității democrate și ai aripii drepte a fracțiunii republicane s-au unit împotriva lui McCarthy.Este pentru prima dată în istoria SUA când un vorbitor al Camerei Inferioare a fost înlăturat. Congresmenii au făcut aceeași încercare în 1910, dar nu a avut succes.
Fluxul de știri
0