Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sputnik a înlocuit Radio BBC în Liban

© Sputnik / Mikhail Alaeddin / Accesați arhiva multimediaProtest antiguvernamental în Beirut, Liban
Protest antiguvernamental în Beirut, Liban - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2023
Abonare
Agenția internațională de presă Sputnik și Radio Sputnik au preluat frecvența folosită anterior de BBC Arabic.
BUCUREŞTI, 3 oct – Sputnik. BBC și-a încetat complet în ianuarie difuzarea în Liban din cauza lipsei de finanțare.
„În 1938, când BBC și-a lansat pentru prima dată staţia de radio în Liban, a ales sloganul "Aici Londra" pentru a fi rostit în deschidere. Acum, buletinul de știri începe cu "Aici Moscova"”, a anunţat Dmitri Tarasov, președintele Radio Sputnik din Liban.
De asemenea, Radio Sputnik se va extinde pe teritoriul Siriei vecine, potrivit Sputnik Internaţional.
Emisiunile vor include talk show-uri cu discuții găzduite de renumiți jurnaliști arabi și programe acoperind o gamă largă de subiecte, de la Cairo și Moscova.
„Accentul principal va fi pus pe informații și conținut analitic. Vom aborda cele mai fierbinţi subiecte și probleme internaționale care afectează societatea libaneză, având în vedere că publicul local rezonează cel mai mult cu problemele sociale”, a declarat Lina Andreichenko, redactorul şef al Sputnik Arabic pentru conținut de radio și podcasturi.
În plus, frecvența arabă Sputnik va transmite şi o serie de emisiuni produse de RT Arabic.
Sputnik Arabic a început să difuzeze pe 4 februarie 2015. În același an, a fost deschisă o agenție centrală multimedia la Cairo (Egipt). Sputnik Arabic include site-ul în arabă și fluxurile de știri.
Transmisiunile FM-Radio sunt difuzate în Liban, Irak și Siria, precum și pe site-ul oficial al Sputnik și în aplicațiile sale mobile. Canalele arabe de presă Sputnik combinate au o audiență totală de trei milioane de oameni.
Fluxul de știri
0