Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea Constituțională a admis sesizarea depusă de deputații Partidului „Șor”

© Sputnik / OsmatescoЗаседание Конституционного суда по делу о запрете партии "Шор"
Заседание Конституционного суда по делу о запрете партии Шор  - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2023
Abonare
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a decis că persoanele care au deținut funcții elective din partea partidelor declarate neconstituționale pot candida pentru noi mandate în organele elective.
CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Curtea Constituțională a Republicii Moldova a decis că persoanele care au deținut funcții elective din partea partidelor declarate neconstituționale pot candida pentru noi mandate în organele elective.
Decizia a fost pronunțată marți, 3 octombrie, de președintele Curții Constituționale după cinci ore de discuții și alte două de deliberări. Președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, a declarat că dânsul, alături de Liuba Șova, au formulat opinii separate față ce ceilalți trei colegi – Donica Manole, Serghei Țurcan și Vladimir Țurcan.
Dacă PAS nu va scoate vreun „as” din mânecă, atunci persoanele care au deținut funcții elective din partea Partidului ȘOR și au făcut parte din organele de conducere ale acestui partid vor putea participa la alegerile locale generale din 5 noiembrie curent.
Fluxul de știri
0