Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Serviciul de plată chinezesc Helipay intenţionează să intre pe piața rusească

© Sputnik / Iliy PitalevThe flag of China
The flag of China - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2023
Abonare
Compania chineză de plăţi Helipay se află în discuții cu băncile rusești pentru a începe tranzacții transfrontaliere, a declarat directorul pentru dezvoltare al companiei.
BUCUREŞTI, 3 oct – Sputnik. Compania chineză de plăţi Helipay se află în discuții cu băncile rusești pentru a începe tranzacții transfrontaliere, a declarat vineri directorul pentru dezvoltare al companiei, Rustem Zakirzianov, în cadrul Forumului Internațional Bancar din Sochi.
Potrivit lui Zakirzianov, serviciul doreşte o bancă prin care să fie permise plățile instant de către clienții ruși pentru mărfurile chinezeşti. El a explicat că situaţia este în prezent problematică, referindu-se la plățile efectuate de clienții ruși pentru mașinile chinezești, plăţi care pot dura luni pentru a fi procesate.
„Când Helipay va primi o astfel de oportunitate, va atrage rapid un număr uriaş de întreprinderi mici și mijlocii şi alte companii chineze care să coopereze cu Rusia”, a declarat Zakirzianov, potrivit RT.
El a adăugat că Helipay negociază în prezent cu trei instituții rusești de credit, dintre care una este considerată importantă din punct de vedere sistemic. Zakirzianov nu a numit băncile, invocând confidențialitatea negocierilor.
Pentru ca Helipay să înceapă să funcționeze în Rusia, vor fi necesare modificări legislative pentru a permite unei companii de servicii de plată să încheie un acord corespondent cu o instituție de credit.
„Acest lucru este contrar legislației [rusești], care permite în prezent doar relații corespondente interbancare”, a menţionat Zakirzianov, care a adăugat că orice astfel de tranzacție are nevoie de aprobare din partea Băncii Centrale ruseşti.
Helipay a fost înființată în 2013 și are o licență pentru servicii de plată emisă de Banca Populară a Chinei, potrivit site-ului oficial al companiei. Serviciul este specializat în transferuri și plăți, inclusiv plăți transfrontaliere pentru întreprinderile mici și mijlocii.
Fluxul de știri
0