Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Procurorul general al SUA amenință cu demisia dacă Biden intervine în cazul Trump

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaЕжегодное обращение президента США Байдена к конгрессу
Ежегодное обращение президента США Байдена к конгрессу - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2023
Abonare
Procurorul general al SUA Garland va demisiona din cauza intervenției lui Biden în cazul lui Trump
BUCUREȘTI, 2 oct -Sputnik. Procurorul general al SUA Merrick Garland a declarat că va demisiona dacă președintele american Joe Biden îi va cere să ia măsuri pentru al investiga pe fostul președinte american Donald Trump.
În timpul unui interviu la emisiunea „60 Minutes” de la CBS, Garland a spus că nu are nicio comunicare cu președintele sau cu administrația sa cu privire la ancheta asupra fostului președinte. El a menționat că Biden nu a încercat niciodată să interfereze cu procesul de investigație.
"Sunt sigur că aceasta (intervenția lui Biden) nu se va întâmpla... Și dacă va fi nevoie, aș demisiona. Dar nu are rost să se întâmple așa ceva", a răspuns procurorul general la întrebarea despre posibila sa reacție la propunerea lui Biden de a lua măsuri cu privire la ancheta lui Trump.
Garland a subliniat, de asemenea, că toți procurorii Departamentului de Justiție al SUA sunt imparțiali. „Nu permit partizaniei să joace vreun rol în deciziile lor”, a spus Garland.
Anterior, NBC News, citând surse, a raportat că fostul Donald Trump va participa la două audieri de judecată la New York săptămâna aceasta, ca parte a unui caz de fraudă.
Procurorul general din New York, Letitia James, a declarat anterior că Trump și-a umflat valoarea activelor pe o perioadă de zece ani cu între 812 și 2,2 miliarde de dolari. Ea crede că Trump a recurs la o fraudă similară pentru a obține împrumuturi pentru a construi o stațiune de golf în Miami , un hotel în Washington și un hotel în Chicago .
În 2022, James a intentat un proces de 250 de milioane de dolari împotriva lui Trump, a copiilor săi și a companiilor afiliate, acuzând fraudă și denaturare. De asemenea, procurorul general a cerut instanței să interzică lui Trump și copiilor săi să conducă companii sau corporații în New York și să solicite împrumuturi instituțiilor financiare din stat timp de cinci ani. De asemenea, James a cerut instanței să-i interzică lui Trump și companiei sale asociate, Organizația Trump, să cumpere bunuri imobiliare din New York timp de cinci ani.
Fluxul de știri
0