România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Prețul spot al energiei electrice în România, tot mai mare

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Accesați arhiva multimediaПодстанция "Летово"
Подстанция Летово - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2023
Abonare
În luna septembrie a acestui an, prețul spot al energiei electrice vândute pe piața spot a crescut, înregistrând a treia creștere lunară consecutivă.
BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Prețul spot al energiei electrice vândute pe piața spot a crescut și în septembrie, înregistrând a treia creștere lunară consecutivă.
Prețul mediu al pieței pentru ziua următoare (PZU) a fost, în septembrie, de 512 lei/MWh, conform datelor noastre – OPCOM nu a prezentat încă cifra. În condițiile unui preț mediu al pieței spot de 502 lei în luna august, avem așadar o creștere de 2%, scrie economica.net.
De la începutul acestui an, este pentru a treia oară când prețul lunar mediu spot crește pe piața de la București comparativ cu luna precedentă. Din ianuarie și până în iunie, prețul mediu al PZU a scăzut în fiecare lună, dar în iulie, august și septembrie au reînceput creșterile.
Totuși, în ciuda creșterii, prețul din septembrie 2023 este mult mai mic decât cel înregistrat în urmă cu un an. În septembrie 2022, prețul era de 1.854 de lei, deci de trei ori și jumătate mai mare.
Prețul mediu al pieței spot, de la începutul anului până în ziua de 30 septembrie, este de 524 de lei.
Fluxul de știri
0