Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonia a intrat în febră electorală

© Sputnik / Aleksey NikolskyiФлаги Польши и ЕС
Флаги Польши и ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2023
Abonare
Mare manifestație a opoziției poloneze, în contextual electoral tot mai fierbinte din Polonia, unde urmează alegeri ce ar putea scoate de la guvernare pe naționaliștii conservatori și rusofobi.
BUCUREȘTI, 2 oct -Sputnik. Sute de mii de persoane s-au adunat duminică pentru a participa la un marş antiguvernamental la Varşovia, a declarat liderul opoziţiei poloneze, Donald Tusk, relatează AFP şi Reuters.
Manifestaţia este organizată cu două săptămâni înainte de alegerile legislative despre care partidul de opoziţie Platforma Civică (PO) al lui Donald Tusk afirmă că ar putea decide viitorul Poloniei în Uniunea Europeană şi viitorul său democratic.
Fostul preşedinte şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1983, Lech Walesa, a anunţat că va participa la marş, la fel ca mai mulţi lideri ai partidelor de opoziţie.
Duminică, liderii PiS vor organiza la rândul lor un miting în oraşul Katowice, din sudul ţării.
La începutul lunii iunie, aproximativ 500.000 de persoane - potrivit organizatorilor - au ieşit în stradă la Varşovia la apelul Platformei Civice a lui Donald Tusk, pentru a protesta împotriva "costului ridicat al vieţii, fraudei şi a minciunilor" şi pentru a susţine democrația.
Fluxul de știri
0