România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Efectele guvernării: cresc partidele AUR şi S.O.S. România

© Sputnik / Georgiana ArseneDiana Șoșoacă
Diana Șoșoacă - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2023
Abonare
Presa din Ungaria scrie despre măsurile adoptate de guvernul Ciolacu şi arată că vom asista la consolidarea partidului AUR și a partidului S.O.S. România a Dianei Șoșoacă
BUCUREŞTI, 2 oct - Sputnik. Presa din Ungaria prevestește o catastrofă pentru România, iar tabloul zugrăvit în articol scoate în evidenţă temerile românilor că situaţia economică va fi tot mai grea, iar România riscă suspendarea fondurilor europene.
Presa din Ungaria scrie că după aceste măsuri de austeritate luate de Guvernul Ciolacu, vom a sista la consolidarea partidului AUR și a partidului Dianei Șoșoacă. Dar și Asociația Salvați România (USR) poate profita de ocazie pentru a câștiga susținători din tabăra liberală. Analiza publicată de presa maghiară îi aparţine analistului Bogdan Duca.
Analistul Bogdan Duca a fost întrebat care sunt consecințele politice ale măsurilor de austeritate de reducere a deficitului. Potrivit lui, dacă pachetul de măsuri nu este eficient în ceea ce privește restabilirea echilibrului bugetar, criza economică se va agrava. Ceea ce va duce la noi austerități și restricții fiscale.
„Din punct de vedere politic, acestea sunt măsuri de consolidare a AUR. Duc la consolidarea SOS România a Dianei Șoșoacă și, în același timp, la scăderea sprijinului partidelor mainstream. USR va folosi ocazia în detrimentul bazei de vot a liberalilor naţionali”, a spus Duca pentru Maszol.ro.
La întrebarea cum ar putea evolua negocierile legate de deficitul bugetar de la Bruxelles, analistul a declarat:
„Comisia Europeană nu are niciun interes să întărească instabilitatea politică în România. De aceea, la Bruxelles se vor găsi soluțiile politice și economice, care convins și puterii actuale de la București, păstrând astfel stabilitatea”.
Bogdan Duca a fost întrebat despre cum evaluează poziția și tactica UDMR în jocurile politice din ultimele zile și săptămâni:
„Prin slăbirea PNL și a PSD înseamnă că sunt sortiți să continue coaliția, dar vor avea nevoie și de UDMR la Palatul Victoria. De aceea Uniunea Democrată Maghiară din România și-a asumat rolul așa-zisei opoziții responsabile…”, a spus analistul.
Fluxul de știri
0