România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Dezbatere incendiară: care este cel mai bun oraș pentru studenți – capitala sau Clujul?

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaStudenți, instituții superioare de învățământ
Studenți, instituții superioare de învățământ - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2023
Abonare
În spațiul virtual din România s-a iscat o adevărată dezbatere, după ce un masterand din străinătate care dorește să se mute în România a întrebat care oraș este mai bun pentru studenți: Cluj Napoca sau București.
BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Răspunsurile au arătat că, între cele două orașe, București și Cluj, este o competiție acerbă.
Postarea a avut peste 80 de comentarii. Cele mai pertinente au venit de la cei care au locuit în ambele orașe. Un utilizator care a făcut o analiză cu avantajele și dezavantajele celor două orașe.
Printre punctele forte ale Clujului s-au numărat faptul că este un oraș mare, oamenii sunt ospitalieri, iar lucrurile merg mai bine.
”Clujul este cel mai progresist oraș din țară. Veți vedea străzi mai curate, clădiri mai bine întreținute și infrastructură mai bună decât în capitală”, scrie adevarul.ro.
La dezavantaje, utilizatorul a notat în primul rând faptul că este un oraș scump, poate cel mai scump oraș al României.
Printre punctele forte ale Bucureștiului se numără faptul că, în capitală, se găsește orice.
”O adevărată metropolă. Vrei ceva? La București găsești. Fine dining, street food ieftină, petreceri de elită, difuzoare într-o parcare, sport grozav, Dinamo, arhitectură frumoasă, blocuri, parcuri frumoase, beton. Puteți petrece, face cumpărături, socializa și explora în acest oraș până în ziua în care mori”, a punctat utilizatorul.
Printre dezavantaje se numără traficul, aglomerația, dar și concurența acerbă și nedreaptă.
”Personal, îmi plac bucureștenii, dar pot fi foarte grăbiți uneori. Bucureștiul îți va aminti de multe ori că nu ești la țară. Ești în capitală și va trebui să mănânci câinii înainte să te mănânce ei”, a mai scris acesta.
Fluxul de știri
0