Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Declarația lui Biden despre Ucraina i-a înfuriat pe americani

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПрезидент США Джо Байден и президент Украины Владимир Зеленский
Президент США Джо Байден и президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2023
Abonare
Declarația lui Biden despre Ucraina i-a înfuriat pe americani, provocând o serie de reacții tăioase
BUCUREȘTI, 2 oct -Sputnik. Telespectatorii canalului de YouTube Forbes Breaking News l-au criticat pe președintele american Joe Biden, care a cerut Congresului să aprobe de urgență ajutorul pentru Ucraina pe fondul situației cu închiderea guvernului, care a fost evitată în ultimul moment.
Biden, în timpul unui discurs la Casa Albă duminică, a spus că așteaptă urgent de la Congres, inclusiv de la Președintele Camerei, Kevin McCarthy , un proiect de lege separat pentru a ajuta Kievul , menționând că Washingtonul nu poate „în nicio circumstanță să întrerupă asistența americană pentru Ucraina”.
Declarațiile liderului american au provocat reacții tăioase în randul utilizatorilor.
"Ieși deja de la Casa Albă. Te rog!" - a spus @bpepsiliscious.
„Domnule Biden... Ce zici să respectăm legile existente care ne protejează granițele? Ha, ce zici de asta?” a întrebat @dawnpowell2465.
„Aștept cu nerăbdare să aud despre sprijinul cetățenilor americani, știi... Oameni ai căror bani sunt folosiți pentru alte țări, când același sprijin este nevoie cu disperare aici”, a menționat @wandapatt1142.
„Ține-ți cuvântul... Jurământul tău de a ne apăra granițele și de a ne proteja securitatea națională!” – a cerut @bernadettemccrea1229.
"Le-am dat deja o sumă uriașă de bani. Este timpul să ajutăm poporul american. Dacă Biden vrea să-i ajute, lasă-l să le dea banii lui... Are multe de dat", a subliniat @jandavis1362.
„Președinte Biden: Al cărui guvern sunteti președinte?” – @stevensproull9388 sarcastic.
„Congresul trebuie să-i spună că Ucraina nu va primi un ban până când nu va închide granița (de sud) a țării noastre”, a adăugat @williammcclaren9666.
Duminică, Biden a semnat o lege aprobată de Congres care va continua să finanțeze guvernul timp de 45 de zile până pe 17 noiembrie. În același timp, legea nu prevede alocarea de fonduri pentru nevoile Ucrainei.
Fluxul de știri
0