România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

CEO Terapia Cluj: Motorul dezvoltării UE sunt milioanele de români ce au plecat acolo

© Sputnik / Rodion ProcaFlagul Uniunii Europene
Flagul Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2023
Abonare
Dragoș Damian susține că marea problemă a României o reprezintă lipsa muncitorilor din fabrici, de pe șantierele de construcții și din fermele agricole, coloana vertebrală a economiei unei țări cu pretenții.
BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, atrage atenția asupra faptului că problema României numărul 1, numărul 2 și numărul 3 este lipsa muncitorilor din fabrici, de pe șantierele de construcții și din fermele agricole, coloana vertebrală a economiei unei țări cu pretenții.
El subliniază că românii și-au bătut joc de muncitori țînându-i pe salarii mici, tinerii au fost descurajați să facă muncă fizică.
”Motorul dezvoltării Uniunii Europene sunt milioanele de români care au plecat acolo și au lucrat tocmai ca muncitori în fabrici, pe șantierele de construcții și în fermele agricole”, punctează Dragoș Damian.
Acesta se întreabă ce se va întâmpla peste un deceniu, atunci când marea majoritate a muncitorilor din fabrici va ieși la pensie.
”Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, George Simion, Cătălin Drulă – într-un fel sau altul veți guverna România din 2024 încolo. Aveți mare grijă de muncitorii din fabrici, de pe șantierele de construcții și din fermele agricole. Sunt tot mai puțini, fragili și săraci”, a transmis Damian.
Fluxul de știri
0