Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina vrea să devină platformă a industriei de armament

Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Zelenski vrea să transforme Ucraina într-un ”mare centru militar”, prin cointeresarea marilor producători de arme din Occident. Sau, mai probabil, acest lucru i-a fost sugerat de către industria de armament.
BUCUREȘTI, 1 oct -Sputnik. Liderul regimului de la Kiev a vorbit la un forum pe care guvernul său l-a convocat cu producătorii internaționali pentru a discuta despre cum să dezvolte împreună capacitatea industrială de a construi și repara arme în Ucraina.
Propunerea lui Zelenski vizează mutarea capacităților de fabricare de armament și muniție în Ucraina, pentru a alimenta mașina de război a regimului de la Kiev, dar și a relansa economia statului.
Inițiativa lui Zelenski a fost în sintonie cu cea a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, al cărui mesaj către producătorii de armament din Europa de Vest a fost acela de a își spori urgent capacitatea de producție și, implicit, de a se extinde.
Fluxul de știri
0