Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Reacții internaționale după atentatul de la Ankara

© Sputnik / Виктория ВиатрисСкорая помощь в Турции. Архивное фото
Скорая помощь в Турции. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Atentatul de la Ankara, care a avut loc cu câteva ore înainte de discursul președintelui Erdogan la deschiderea sesiunii Parlamentului turc, a provocat deja un val de reacții internaționale, toate solidare cu regimul de la Ankara.
BUCUREȘTI, 1 oct -Sputnik. Turcia a primit mesaje de solidarizare și de condamnare a terorismului din partea Uniunii Europene, dar și din partea comunității internaționale, mai ales a statelor ce au legături istorice cu Ankara.
Inclusiv Suedia, țară a cărei aderare la NATO este blocată de Turcia tocmai din pricina suspiciunii că Stokholmul acordă susținere unor organizații considerate teroriste de către Turcia, a condamnat atentatele și și-a exprimat angajamentul ferm în combaterea terorismului
„Suedia rămâne fermă în angajamentul său pe termen lung și în parteneriatul cu Turcia pentru a lupta împotriva tuturor tipurilor de terorism”, a scris el pe platforma de socializare X. „Le doresc celor răniți o recuperare rapidă”.
Atentatul terorist a constat în detonarea mai multor pachete explozibile. Se pare că unul dintre teroriști s-ar fi aruncat în aer în timpul acestui atentat soldat cu mai mulți răniți.
De obicei Istanbulul și nu Ankara era ținta preferată a organizațiilor teroriste. Turcia, pe lângă terorismul islamist se mai confruntă cu provocarea kurdă, dar și cu organizația Hizmet, controlată de clericul Islamic Fetullah Gulen, aflat în azil politic în Statele Unite.
Fluxul de știri
0