Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Italia și Germania: tensiuni pe tema migrației

© AFP 2024 / MAHMUD TURKIAMuncitori migranți din Africa
Muncitori migranți din Africa - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2023
Abonare
Cresc tensiunile în UE pe tema migrației dinspre Africa spre Europa. Italia vrea să forțeze o legislație comunitară care să limiteze strict activitățile ong-urilor care ajută refugiați.
BUCUREȘTI, 1 oct -Sputnik. Organizaţiile nonguvernamentale (ONG) care salvează migranţi la Marea Mediterană vor trebui să-i debarce în ţările sub pavilionul cărora navighează navele – adică în Germania -, în cazul în care nu se ajunge la un compromis mai bun asupra statutului acestor ONG-uri în cadrul Pactului Azilului şi Imigraţiei, a anunţat la un summit în Malta premierul italian Giorgia Meloni.
Presa italiană scrie că amendamentul italian a fost respins de către miniştrii de Interne reuniţi joi, cu uşile închise, la Bruxelles.Roma acuză Berlinul de finanţarea mai multor ONG-uri de salvare la Marea Mediterană, dintre care unele operează sub pavilionul Germaniei.
Giorgia Meloni i-a scris săptămâna aceasta omologului său german Olaf Scholz, pentru a-şi exprima ”stupefacţia” faţă de aceste subvenţiiguvernamentale germane.
Potrivit unui bilanţ realizat vineri de AFP în locuri de urmărire a circulaţiei martime, o navă a ONG-ului german Sea-Watch este ancorată în portul Insulei Lampedusa, iar alte cinci efectuează misiuni de salvare în largul coastelor Libiei şi Tunisiei.
Fluxul de știri
0