România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Energia verde- tot mai importantă în România

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Accesați arhiva multimediaПодстанция "Летово"
Подстанция Летово - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2023
Abonare
A crescut impactul energiei regenerabile în România. Problema care rămâne este cea a stocării acestei energii, astfel încât consumatorii să nu depindă de condițiile sale de generare.
BUCUREȘTI, 1 oct -Sputnik. Energia verde începe să prindă tot mai mult loc în industria energetică românească. Presiunea Uniunii Europene începe să prindă
Veniturile operaționale cumulate ale sectorului energiei regenerabile din România au urcat cu 69% anual, până la 9,6 miliarde de euro (10,1 miliarde de dolari) în 2022, în condițiile în care creșterea prețurilor la electricitate, împreună cu un impuls către tranziția către energia verde, au creat un mediu favorabil, se arată într-un raport publicat joi de SeeNext, furnizor de informații de afaceri cu sediul la Sofia.
În 2022, sectorul energiei regenerabile din România a înregistrat o marjă netă de profit de 21%, după ce rezultatul final a crescut de mai mult de două ori, până la 2 miliarde de euro, potrivit raportului intitulat „Industria energiei regenerabile în România: Pe val și catalizând creșterea”. Raportul a analizat performanța a 633 de companii active în sectorul energiei regenerabile din țară.
Fluxul de știri
0