Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Daune ireparabile”: acțiunile SUA în Ucraina au provocat panică în Occident

© Ukrainian Presidential Press OfficeDrapele SUA și Ucrainei
Drapele SUA și Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
WSJ: SUA vor pierde conducerea mondială dacă nu vor mai ajuta Ucraina
BUCUREȘTI, 1 oct -Sputnik. Posibila încetare a finanțării SUA către Ucraina, despre care se discută din ce în ce mai mult la Washington, provoacă îngrijorare în rândul țărilor occidentale, scrie ziarul american The Wall Street Journal .
„Frica profundă este că, dacă, după ce Statele Unite au oferit un sprijin politic și militar enorm Ucrainei, Washingtonul nu ajunge pe partea câștigătoare, credibilitatea și persuasiunea americană vor fi afectate iremediabil cu consecințe globale”, se arată în publicație.
În plus, Kievul este extrem de dependent de asistența financiară și militară americană, așa că încetarea acesteia pune sub semnul întrebării capacitatea Forțelor Armate ucrainene de a lupta pe câmpul de luptă, se arată în material.
Anterior, Casa Albă a raportat că președintele american Joe Biden a semnat o lege aprobată de Congres care va continua să finanțeze guvernul pentru o perioadă de 45 de zile - până pe 17 noiembrie. În același timp, legea nu prevede alocarea de fonduri pentru nevoile Ucrainei.
Fluxul de știri
0