Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Amiral britanic: Forţele defensive rusești, mai puternice decât se aștepta Occidentul

© AP Photo / Andrew MilliganSir Antony David Radakin
Sir Antony David Radakin - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2023
Abonare
Liniile defensive ale Rusiei s-au dovedit a fi mai rezistente decât a anticipat Occidentul inițial, a declarat șeful Statului Major al armatei britanice.
BUCUREŞTI, 1 oct sept – Sputnik. Liniile defensive ale Rusiei s-au dovedit a fi mai rezistente decât a anticipat Occidentul inițial, a declarat amiralul Sir Tony Radakin, șeful Statului Major al armatei britanice.
Vorbind în cadrul unui podcast american, „War on the Rocks”, oficialul militar britanic a subliniat că Occidentul trebuie să „nu se grăbească să tragă uşor concluzii” cu privire la contraofensiva Kievului, adăugând că așteptările cu privire la ceea ce pot obţine forțele Ucrainei în viitorul apropiat trebuie „ajustate”.
Radakin a mai spus că, la începutul contraofensivei Ucrainei, în timpul verii, Kievul căuta încă mai multe echipamente și muniții, a căror lipsă a afectat operațiunea. De asemenea, a existat o evaluare incorectă cu privire la forţele Rusiei.
„În realitate, unele dintre aceste forţe ale apărări ruse au fost mai puternice decât s-a anticipat iniţial”, a spus amiralul, potrivit RT.
Totuşi, Radakin a susținut că Kievul „face progrese”. În acest scop, el a insistat ca susținătorii occidentali să continue să sprijine Ucraina, întrucât capacitatea de a obţine victorie în conflict depinde de puterea de a depăşi Rusia.
„Militarii câștigă bătăliile, dar economia și sustenabilitatea tind să câștige războaiele”, a spus acesta.
Venind vorba despre provocările legate de succesul limitat al contraofensivei, amiralul a menționat obstacolele actuale cu care se confruntă generalii ucraineni. Aceste provocări se referă în primul rând la gestionarea unei serii diverse de vehicule militare în forțele lor și pregătirea insuficientă a soldaților.
„Forța [Kievului] nu este o forță a soldaților profesioniști. Este o armată formată din cetăţeni”, a spus Radakin, menționând că este un „element de smerenie și obiectivitate” în faptul că nu se ştie încă cum va putea o armată din cetăţeni să lupte astfel încât să depăsească apărarea rusă.
Ucraina și-a lansat ofensiva la începutul lunii iunie, dar până acum nu a reușit să obțină rezultate semnificative, pierzând multe tancuri și vehicule blindate furnizate de Occident.
Săptămâna aceasta, Ministerul rus al Apărării a raportat că forțele Kievului au pierdut peste 17.000 de membri ai armatei și peste 2.700 de echipamente militare în septembrie. La începutul acestei luni, Ministerul a mai anunţat că forțele Kievului au suferit pierderi constând în 66.000 de morţi și au pierdut peste 7.600 de echipamente grele de la începutul contraofensivei.
Fluxul de știri
0