România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Armata română își regândește apărarea aeriană în Tulcea și Galați

© AP Photo / Vadim GhirdaАмериканская военная база в Девеселу
Американская военная база в Девеселу - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2023
Abonare
România își mută sistemul de apărare aeriană mai aproape de localitățile de pe Dunăre, din județele Galați și Tulcea.
BUCUREȘTI, 30 sep -Sputnik. De asemenea, armata își adaugă mai multe posturi de observare și patrule în zonă, au declarat pentru Reuters două surse de apărare de rang înalt.
De asemenea, autoritățile au desfășurat patru avioane de luptă F-16 suplimentare ale SUA și o zonă de interdicție aeriană extinsă.
Alarme de tip Ro-Alert sunt livrate cetățenilor din localitățile limitrofe cu frontiera dunăreană cu Ucraina, în momentul atacurilor asupra porturilor ucrainene.
Ultima alarmă Ro-Alert a fost primită de cetățenii din Galați în seara zilei de 29 septembrie.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului român al Apărării, Constantin Spînu, a declarat că nu există niciun indiciu că Rusia ar viza România, dar că natura atacurilor pe teritoriul ucrainean din apropiere face practic imposibilă prevenirea tuturor încălcărilor. Surse din domeniul apărării au declarat pentru Reuters că nu cunosc niciun caz în care drone rusești complet funcționale să fi intrat în spațiul aerian românesc și că cele trei cazuri cunoscute de drone sau resturi ale acestora care au căzut în interiorul țării nu au implicat explozibili.
Fluxul de știri
0