Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia reduce exporturile de produse alimentare către țările occidentale

© Pixabay / HesselVisserContainere
Containere - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2023
Abonare
Rusia a redus substanțial exporturile agricole către ţările neprietenoase care au impus sancțiuni împotriva Moscovei, a dezvăluit miercuri ministrul rus al Agriculturii, Dmitri Patruşev.
BUCUREŞTI, 29 sept – Sputnik. Anul trecut, Moscova a redus cu 2,6 miliarde de dolari livrările de produse agricole către statele occidentale, sporind, în același timp, cu 2,7 miliarde de dolari livrările către țările neutre și prietenoase, care nu s-au alăturat sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, a dezvăluit oficialul, citat de RT.
„Exporturile agricole, inclusiv exporturile de pește, merg astăzi în primul rând către țări prietenoase”, a spus Patruşev în cadrul unui forum al industriei de pescuit. Ministrul a adăugat că, din cauza „situației geopolitice”, Rusia a fost nevoită să-și redirecţioneze comerțul agrar și va „continua să facă acest lucru în viitor”.
În ceea ce priveşte exporturile de pește, Patruşev a menționat că, în ciuda restricțiilor occidentale, Rusia a sporit, anul trecut, livrările de produse marine cu 4%. De asemenea, numărul de țări importatoare a crescut de la 60 în 2022 la 80 în acest an, în contextul în care Moscova urmăreşte să-și diversifice partenerii comerciali și se extinde pe noile piețe.
Exporturile agricole rusești au totalizat 41,6 miliarde de dolari anul trecut și sunt se aşteaptă să se ridice la 42 de miliarde de dolari în acest an.
Exporturile de alimente din Rusia cresc rapid, devenind a treia cea mai importantă sursă de venit bugetar pentru ţară, după veniturile din petrol și gaze, potrivit datelor de la serviciul vamal rus publicate în această lună.
Fluxul de știri
0