Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Performanță pentru AfD

Берлин - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2023
Abonare
AfD are o performanță istorică în vestul Germaniei unde a ajuns la 20% și amenință formațiunile tradiționale cu un rezultat remarcabil în alegeri
BUCUREȘTI, 29 sep - Sputnik. Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) a atins 20% într-un nou sondaj din Baden-Württemberg, fiind pentru prima dată când partidul a atins pragul de 20 de procente într-un stat vestic al țării.
Sondajul, realizat de Infratest Deimap, arată că AfD aproape că și-a dublat cota de vot față de ultimele alegeri, în timp ce sprijinul pentru Verzi și Social-Democrați (SPD) au scăzut. SPD a obținut 12% în sondaj, o scădere de un punct, în timp ce Verzii sunt la 22%, o scădere de două puncte.
Creștin-democrații (CDU) continuă să conducă în stat cu 29%. Teoretic, AfD ar putea guverna cu CDU într-o coaliție de două partide în stat, dar CDU a exclus o astfel de coaliție cu AfD.
AfD este cel mai puternic din estul Germaniei, unde intenția de vot este de 30% și este într-o continuă creștere.
Dacă AfD ar începe să facă campanie în vestul Germaniei, ar declanșa și mai mult semnale de alarmă în cadrul blocului de guvernământ liberal de stânga al Germaniei. Sondajele arată că partidul este în creștere în popularitate în aproape toate statele germane din vest, dar până acum, partidul nu a reușit să treacă de 20%.
Analiștii subliniază criza inflației din Germania, problema migrației în masă și nefericirea față de politicile privind energia verde, toate contribuind la ascensiunea AfD.
Fluxul de știri
0