Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Musk a declarat că fără el Twitter ar fi cenzurat istoria cu nazistul ucrainean

© AP Photo / Richard DrewОснователь компаний Tesla и SpaceX Илон Маск
Основатель компаний Tesla и SpaceX Илон Маск - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2023
Abonare
Musk a declarat că fără el onorarea nazistului ucrainean ar fi fost supusă cenzurii pe Twitter
CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Omul de afaceri american Elon Musk a sugerat că istoria cu onorarea nazistului ucrainean Iaroslav Hunka în parlamentul canadian nu ar fi fost făcută publică dacă el nu ar fi achiziționat rețeaua de socializare Twitter.
„Iată așa a fost scoasă la lumină istoria despre nazistul canadian. MSM (mainstream media, mass-media dominantă – n.red.) a încercat să o ignore. Dacă omul de știință nu ar fi comunicat despre ea ​​pe această platformă, lumea nu ar fi aflat despre ea , deoarece (premierul Canadei) Trudeau a încercat să distragă atenția de la istorie, numind incidentul o „dezinformare rusească”, este foarte probabil ca vechiul Twitter ar fi cenzurat-o”, a scris unul dintre utilizatorii rețelei de socializare X. Sub mesajul acestuia , Musk, care a cumpărat rețeaua de socializare anul trecut, a scris: „da”.
Politologul de la Universitatea din Ottawa Ivan Katchanowski a fost primul care a atras atenția asupra incidentului cu invitarea în parlamentul canadian, în onoarea vizitei lui Vladimir Zelenski, a lui Iaroslav Hunka în vârstă de 98 de ani, care a fost prezentat în aplauzele publicului drept un veteran al luptei împotriva ruşilor. Omul de știință a atenționat și a prezentat dovezi ale faptului că Hunka a fost în realitate un luptător al diviziei „Galicia” a trupelor SS, care era completată cu naționaliști ucraineni și nu doar că a luptat împotriva Armatei Roșie, ci s-a și remarcat prin atrocitățile comise împotriva evreilor, polonezilor, belarușilor și slovacilor. După cum a scris Katchanowski, prima care a reacționat la comentariile sale a fost publicația Forward, fiind prima instituție media occidentală care a comunicat despre scandal, după care istoria a fost reflectată pe larg în paginile presei internaționale.
Ulterior, prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, și-a cerut scuze pentru „greșeala teribilă” cu onorarea nazistului ucrainean, dar a refuzat să-și asume propria responsabilitate pentru ea, punând întreaga vină pe seama președintelui parlamentului care a demisionat.
Fluxul de știri
0