România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Mircea Badea arată consecințele renunțării la banii cash

© Photo : Blogul lui Mircea BadeaMircea Badea
Mircea Badea - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2023
Abonare
Mircea Badea atrage atenția în privința dispariției banilor cash că întotdeauna se va spune că este pentru binele tău, ca să te protejeze
BUCUREŞTI, 29 sep - Sputnik. Mircea Badea a vorbit despre intenția Guvernului României de a restricționa plățile cash și tendințele globale de eliminare a banilor fizici.
”Dispariția banilor cash este despre controlul absolut. În momentul în care banul cash va dispărea, s-a terminat. Dispariția banilor cash este un deziderat asumat la lumii în care trăim. În momentul în care chiar se va întâmpla – în unele țări e foarte, foarte aproape să se întâmple – atunci controlul va fi absolut, iar sistemul te va controla total. Cel mai elocvent exemplu e cel din Canada, când Trudeau le-a blocat conturile. Ce faceți acum? Păi ce să facă? Nu au avut ce să facă…”, a spus realizatorul TV.
”Fiind clar dezideratul – că am văzut și noi ce s-a întâmplat la Davos, vedem ce măcăne establishment-ul din diferite țări mega-civilizate și libere – întotdeauna ți se va spune că este pentru binele tău, ca să te protejeze. Eu nu vreau să mă protejeze. Ce sunt ciolacii, prezervativ? Nu vreau, lasă-mă în pace!”, a adăugat Mircea Badea.
El a criticat faptul că în cazul banilor statul trebuie să știe ce ai făcut cu fiecare leu al tău! ”Dar de ce trebuie să știi? Păi ca să te protejez de evaziunea fiscală! Nu vreau să mă protejezei. Dacă prețul este libertatea mea, e în regulă cu evaziunea. Dacă nu găsești altă metodă, lasă-mă așa! Îmi asum riscul!“, a mai spus Mircea Badea.
Fluxul de știri
0