România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Guvernul României vrea să cumpere portul Giurgiulești

© Photo : Facebook / ICS Danube Logistics SRL Международный порт Джурджулешть
 Международный порт Джурджулешть - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2023
Abonare
Totul pentru front, totul pentru Ucraina. Deși România are tot mai mari probleme bugetare și este obligată la politici de înăsprire a fiscalității și de austeritate bugetară, va investi în portul moldovenesc de la Giurgiulești...pentru Ucraina.
BUCUREȘTI, 29 sep -Sputnik. Premierul Marcel Ciolacu a spus că România negociază cumpărarea de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare a portului Giurgiulești, singurul port fluvial al Republicii Moldova. De asemenea, există un plan de investiții în dezvoltarea portului astfel încât acesta să răspundă mai bine....nevoilor regimului de la Kiev.
”Trebuie să realizăm că Portul Constanța este strategic în momentul de față. Nu știu ce se va întmpla cu Odesa. Mai există un port mai mic în Republica Moldova, Giurgiulești, și deja prin ministrul Transporturilor România și-a arătat interesul către BERD, pentru că acționarul majoritar la Giurgiulești este BERD, de a-l cumpăra statul român și de a-l dezvolta”, a precizat premierul.
„Domnul ministru al Transporturilor a avut aceste discuții cu BERD. Așteptăm”, a adăugat Ciolacu.
Complexul portuar Giurgiulești cuprinde Portul Internațional Liber Giurgiulești, operat de ÎCS „Danube Logistics” SRL, a cărui proprietar este Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), și Portul de Pasageri și Mărfuri Giurgiulești, operat de Întreprinderea de Stat ”Portul Fluvial Ungheni”.
Fluxul de știri
0