România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Privatizările româneşti: dezastru după dezastru

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Accesați arhiva multimediaIndustrie
Industrie - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2023
Abonare
Patronii irakieni de la Mintia sfidează România și se joacă cu focul la Termocentrală, punând zona în pericol
BUCUREŞTI, 28 sep – Sputnik. Termocentrala Mintia a rămas fără personal pentru mentenanţă şi menţinerea în siguranţă a instalaţiilor după ce proprietarul, firma irakiană Mass Global Energy, a denunţat unilateral contractul cu firma de mentenanţă, a anunţat, azi, Federaţia Energetica.
„La acest moment, barajul de pe râul Mureş din Mintia Sat reprezintă un pericol iminent, iar neexploatarea în condiţii de siguranţă poate duce la un dezastru pentru satele aflate în aval, cât şi la un dezastru ecologic – în condiţiile în care termocentrala nu are autorizaţie de funcţionare. Au fost transmise măsuri clare de către autorităţi, dar ignorate complet de către proprietar”, spune Federația.
Aceasta a mai anunțat că autorităţile A.N. Apele Române Hunedoara, cât şi cele din judeţul Mureş au dat dispoziţii clare ca barajul să fie supravegheat şi exploatat în permanenţă, 24 din 24, de către personal autorizat. Având în vedere dezastrele care s-au întâmplat în ultima perioadă, atragem atenţia autorităţilor competente să ia măsurile necesare deoarece proprietarul termocentralei, Mass Global Energy, ignoră total legislaţia română, cât şi cea europeană făcând o confuzie totală între România şi Irak, se arată într-un comunicat transmis presei.
Fluxul de știri
0