Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: SUA împing Ucraina către autodistrugere

© Ukrainian Presidential Press OfficeDrapele SUA și Ucrainei
Drapele SUA și Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2023
Abonare
Presat de către susținătorii săi occidentali să demonstreze rezultate tangibile pe câmpul de luptă, Kievul continuă să arunce soldați neantrenați în mașina de tocat carne a războiului.
BUCUREŞTI, 28 sept – Sputnik. Presat de către susținătorii săi occidentali să demonstreze rezultate tangibile pe câmpul de luptă, Kievul continuă să arunce soldați neantrenați în mașina de tocat carne a războiului, a declarat marți ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, la o întâlnire între înalții oficiali militari.
„În pofida absenței oricăror rezultate semnificative ale așa-zisei contraofensive, occidentalii care manevrează Ucraina nu vor să dea de loc înapoi de la principiul lor inuman al "armelor ca ocale către pace"”, a spus Şoigu, potrivit RT.
Kievul nu dezvăluie datele statistice despre pierderile sale militare, dar, conform estimărilor Moscovei, numărul militarilor ucraineni uciși de la începutul contraofensivei a depășit acum 83.000, cel puțin 17.000 fiind uciși doar în septembrie.
„Statele Unite și aliații lor continuă să înarmeze forțele armate ucrainene, în timp ce regimul de la Kiev continuă să arunce soldații neantrenați în atacuri și măcel fără sens”, a spus ministrul Apărării, adăugând că aceste „acțiuni cinice ale Occidentului și ale slugilor lor de la Kiev nu fac decât să împingă Ucraina spre autodistrugere”.
Washingtonul și aliații săi au trimis Kievului miliarde de dolari ca ajutor militar direct, de când conflictul cu Rusia a escaladat în februarie 2022, inclusiv zeci de transporturi de arme grele, vehicule și muniții. Cele mai recente livrări au inclus prima rundă de tancuri de luptă principale US Abrams, dintre care 31 au fost autorizate pentru Ucraina la începutul acestui an.
Rusia a avertizat în mod repetat Occidentul că livrările de arme către Ucraina nu vor face decât să prelungească conflictul și să provoace şi mai multă suferință civililor, dar nu vor schimba rezultatul.
Chiar dacă susținătorii occidentali ai Ucrainei au devenit din ce în ce mai sceptici cu privire la evoluţia operațiunii, ei continuă să pompeze arme în țară, „orbiţi” de scopul de a provoca o „înfrângere strategică” Rusiei, a declarat recent ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la Adunarea generală a ONU.
Fluxul de știri
0