Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania nu va livra rachete cu rază lungă de acţiune Kievului

© AP Photo / Markus SchreiberBundestag, Germania, drapel
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2023
Abonare
Germania a decis: nu va trimite rachete Taurus cu rază lungă de acţiune către regimul de la Kiev, pentru că nu doreşte escaladarea unui conflict cu Rusia.
BUCUREŞTI, 28 sep -Sputnik. Germania nu vrea să agraveze mai mult relaţiile şi aşa tensionate cu Federaţia Rusă, aşa că amână livrarea către regimul Zelenski a rachetelor cu rază lungă de acţiune, ce ar putea lovi ţinte pe teritoriul Federaţiei Ruse.
Preocuparea este şi legată de faptul că Germania va trebui să trimită specialiști în Ucraina pentru a asista pe teren în operarea și întreținerea acestor sisteme de rachete destul de complexe.
Acest lucru, potrivit Berlinului, ar putea împinge Rusia la o confruntare directă cu Germania.
Taurus este o versiune germană a rachetelor Storm Shadow și Scalp pe care Marea Britanie și Franța le-au trimis deja în Ucraina, dar are diferențe importante. Greutatea sa este de 1400 kg, iar raza de acțiune este de 500 km.
Sistemul de rachete Taurus este conceput pentru a depăși apărarea antiaeriană densă prin zbor la altitudini foarte joase, ținând cont de teren.
Fluxul de știri
0