Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bruxelles: revine tema cotelor de migranţi

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimedia5-й Саммит Восточного партнерства в Брюсселе
5-й Саммит Восточного партнерства в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2023
Abonare
Comisia europeană încearcă să convingă statele membre UE de necesitatea „redistribuirii” prin cote obligatorii, a migranţilor în toate statele membre ale Uniunii.
BUCUREŞTI, 28 sep -Sputnik. Miniştrii afacerilor interne din Uniunea Europeană se întrunesc joi, la Bruxelles: subiectul principal fiind migrația și azilul.
O prevedere inclusă în pactul privind migraţia şi azilul ce se negociază, prezentat de Comisia Europeană în septembrie 2020, se referă la un sistem de solidaritate obligatoriu între statele membre ale UE, prin preluarea unor cote de refugiați, în cazul unui aflux masiv de migranţi la frontierele unei ţări membre. Textul este blocat în prezent de dezacordurile dintre ţări.
Ungaria, Polonia, Austria şi Republica Cehă s-au opus acestui text în luna iulie, în timp ce Germania, Slovacia şi Olanda s-au abţinut, ceea ce împiedică asigurarea majorităţii necesare pentru adoptare.
Evident, România a înţeles să joace cartea corectă politic de a vota aşa cum solicită Bruxellesul.
Fluxul de știri
0