Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Scholz și Bärbock s-au făcut de rușine în fața mulțimii din cauza Ucrainei

© AP Photo / Markus SchreiberКанцлер Германии Олаф Шольц поправляет свою черную повязку на глазу во время первого дня дебатов по бюджету на 2024 год в Бундестаге в Берлине, Германия
Канцлер Германии Олаф Шольц поправляет свою черную повязку на глазу во время первого дня дебатов по бюджету на 2024 год в Бундестаге в Берлине, Германия - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2023
Abonare
Germanii i-au huiduit pe Scholz și Berbock pentru că au furnizat arme Kievului
CHIȘINĂU, 27 sep - Sputnik. CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Nemții l-au huiduit pe cancelarul RFG, Olaf Scholz, și pe ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Bärbock, în cadrul turneului electoral prin țară, pe fondul problemelor apărute din cauza asistenței acordate Ucrainei, despre asta relatează reportajulSpiegel, informează RIA Novosti.
În ciuda faptului că cei doi politicieni reprezintă partide diferite, Scholz - partidul social-democraților, iar Bärbock – ”Verzii”, nemții i-au întâmpinat cu aceeași nemulțumire.
"Insulte, strigăte și un concert strident din fluiere. Nu este o primire prea plăcută pentru cancelarul federal Scholz în centrul orașului Nürnberg", este menționat în material.
Cetățenii furioși l-au acuzat pe Scholz de declanșarea conflictul în Ucraina, inflație și criza migrației.Unul dintre cei prezenți a cerut să fie demis guvernul german, iar membrii lui să fie deferiți justiției.
"Schimbarea decorului. Discursul electoral al Annalenei Bärbock la Augsburg. ”Verzii ” în momentul actual sunt pentru mulți o sperietoare a națiunii. Și chiar și faptul că ministrul Afacerilor Externe încearcă să arate că ar fi aproape de oameni nu poate schimba acest lucru", a declarat prezentatorul.
Localnicii i-au cerut lui Berbock să se „care de aici” și au acuzat „verzii” pentru livrările militare către Ucraina.
Jurnaliştii au ajuns la concluzia că politicienii nu pot în această situație decât să facă „o mină bună” şi să meargă mai departe.
Anterior, un sondaj realizat de Institutul Insa a arătat că numărul germanilor care susțin coaliția de guvernământ a atins un nou minim de la alegerile din 2021.
Moscova a declarat în repetate rânduri că sprijinul militar occidental nu promite nimic bun pentru Ucraina și nu face decât să prelungească conflictul, iar transporturile cu armamente devin o țintă legitimă pentru armata rusă.
Fluxul de știri
0