România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

României i se promite ”morcovul” Schengen

Schengen sign - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2023
Abonare
Deși Austria a reconfirmat veto-ul său pe tema Schengen, funcționarii de la Bruxelles încurajează România și Bulgaria cu declarații optimiste.
BUCUREȘTI, 27 sep -Sputnik. România aşteaptă şi merită o decizie pozitivă în timpul preşedinţiei spaniole a Consiliului Uniunii Europene cu privire la extinderea spaţiului Schengen, a declarat marţi preşedinta Parlamentului European (PE), Roberta Metsola, care s-a arătat optimistă în legătură cu intrarea ţării noastre şi a Bulgariei în spaţiul european de liberă circulaţie.
''Eram în Consiliu şi îmi amintesc fiecare Consiliu European, cu acest punct ce era prezentat de preşedintele dumneavoastră, care spunea: 'Ceea ce merită concetăţenii mei ar trebui să obţină'. Am fost la Bucureşti la două zile după non-decizia de la Consiliul (JAI din decembrie 2022, n.red.). Nu puteam să îi privesc în ochi pe aceşti tineri. Aşadar, sper, sper, mă aştept şi sper că vom avea o decizie care să fie acceptabilă. Am vorbit cu preşedintele şi cu prim-ministrul, atât cu precedentul, cât şi cu cel actual, domnul Ciolacu, pentru a găsi o soluţie'', a spus Metsola, răspunzând unei întrebări venite din partea presei românești.
Fluxul de știri
0