Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Populism electoral în SUA: Biden a devenit sindicalist

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaВыступление президента США Д. Байдена в рамках саммита G20 на Бали
Выступление президента США Д. Байдена в рамках саммита G20 на Бали - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2023
Abonare
Și la americani campaniile electorale se fac....ca la români. Președintele Biden s-a alăturat unui miting sindical, cerând de la patronat creșterea salariilor acestora. Acest gest populist este fără precedent în istoria SUA.
BUCUREȘTI, 27 sep -Sputnik. Adresându-se cu un megafon membrilor Sindicatului Muncitorilor Auto (UAW), cu şapca organizaţiei pe cap, preşedintele american a amintit de "sacrificiile" făcute de aceştia pentru a "salva industria" în timpul crizei din 2008. Acum, ei merită o "creştere semnificativă" a salariului, a spus Joe Biden, primul preşedinte american în exerciţiu care a intrat într-o linie de pichet.
Greva opune sindicatul UAW celor trei giganţi ai sectorului, General Motors, Ford şi Stellantis. Actualul președinte american are în spate o istorie legată de sindicatele din Statele Unite.
Întrebată dacă preşedintele ia partea la conflictul social, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a preferat să ocolească un răspuns, insistând că Joe Biden doreşte mai presus de toate un acord care să fie câştigător pentru ambele părţi.
Apariţia lui Biden, prima vizită a unui preşedinte american la muncitorii grevişti din istoria modernă, are loc cu o zi înainte că Donald Trump, favoritul republican pentru candidatura la preşedinţie, să vorbească cu lucrătorii auto din Michigan.
Fluxul de știri
0