Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

DNA România implicat într-o investigație din Republica Moldova

© Photo : ZIUA DE CONSTANŢADNA
DNA - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2023
Abonare
DNA Brașov a făcut percheziții la o proprietate din Predeal a unor cetățeni moldoveni suspectați de Consiliul Național Anticorupție din Republica Moldova, de mai multe infracțiuni conexe corupției.
BUCUREȘTI, 27 sep -Sputnik. Procurorii Direcția Națională Anticorupție (DNA) au făcut marți percheziții în Predeal, județul Brașov, la o casă aflată în proprietatea lui Gîlcă Boris și Rotaru Felicia, cetățeni ai Republicii Moldova, în cadrul unei anchete deschise la solicitarea Consiliului Național de Anticorupție (CNA) din Republica Moldova, au declarat pentru presa românească surse judiciare.
Perchezițiile au fost confirmate într-un comunicat al DNA, care nu a făcut însă publice numele celor doi cetățeni.
Dosarul vizează săvârșirea de către funcționari publici din Chișinău a unor infracțiuni de „abuz de putere și delapidarea mijloacelor din fonduri externe” comise în legătură cu gestionarea fondurilor obținute din surse externe, destinate refugiaților din Ucraina.
Gâlcă a fost șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău. El a demisionat din funcție după ce a fost reținut de procurorii din Republica Moldova.
Ancheta din Republica Moldova vizează modul de gestionare a Centrului de Plasament Temporar pentru Refugiați „Patria-Lukoil” din Chișinău, deschis pentru găzduirea refugiaților ucraineni. Potrivit CNA, administratorul centrului, Irina Certan împreună cu Boris Gîlcă ar fi delapidat fondurile externe primite, prin erori la raportarea datelor reale privind numărul de beneficiari și bunurile distribuite.
Banii și proviziile destinate refugiaților ar fi fost tăinuite și depozitate parțial la imobilul din Predeal, percheziționat de DNA.
Fluxul de știri
0