România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Adrian Năstase, comparaţie dură despre AUR

© SputnikAdrian Năstase și Claudiu Manda
Adrian Năstase și Claudiu Manda - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Adrian Năstase spune despre AUR că este un amalgam de frustrări și de violențe, amintind de mișcarea legionară
BUCUREŞTI, 27 sep - Sputnik. Fostul premier Adrian Năstase, unul dintre cei mai experimentați politicieni post-decembriști, face o radiografie tăioasă partidului condus de George Simion, despre care afirmă că își bazează acțiunile politice pe violență și pe contestarea unor instituții majore ale statului.
”În momentul de față, formula cea mai puternică de organizare anti-sistem, o reprezintă AUR, un amalgam de diferite tipuri de frustrări politice, sindicale, personale și care capitalizează nemulțumirile acumulate, în străinătate sau în țară, ale unor categorii largi de populație. Din păcate, modalitatea de acțiune încurajată de liderii AUR este violența verbală sau chiar fizică, violență comportamentală în parlament (căruia îi contestă rolul în ordinea constituțională), violența în acțiunea publică (descinderi în fața unor instituții ale statului, forțarea intrării în sedii ale acestora)”, spune Adrian Năstase.
El arată că această stare de spirit și direcția de acțiune transmisă membrilor săi au făcut posibil ca la o reuniune a „mișcării” să aibă loc un viol asupra unei simpatizante minore iar, pe de altă parte, să aibă loc, recent, încercări de a intra, prin efracție sau violență în sediile unor instituții de stat, cu grupuri de presiune.
”Ele reprezintă o modalitate de a promova violența în spațiul public, manifestări ce ne aduc aminte, inevitabil, de mișcarea legionară. Care ar trebui să fie reacția statului și a clasei politice din România față de aceste evoluții? Voi încerca să răspund cu un alt prilej”, mai spune fostul premier pe blogul personal.
Fluxul de știri
0