Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sindicatele din educație avertizează guvernarea cu organizarea de proteste

© Sputnik / Miroslav RotariProtest al pedagogolor, imagine de arhivă
Protest al pedagogolor, imagine de arhivă  - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2023
Abonare
Angajații din sistemul educațional din Republica Moldova, ar putea ieși la proteste în luna octombrie.
CHIȘINĂU, 26 sept - Sputnik. Sindicatele în educație fac apel public către conducerea țării, președintele Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, dar și premierul Dorin Recean, în care solicită să fie auziți. Principala revendicare a acestora este „Majorarea salariului mediu din Educație și Cercetare la nivelul salariului mediu din economie”.
„Biroul Executiv al Federației Sindicale a Educației și Științei, a examinat întrebarea ”Cu privire la reactualizarea revendicărilor FSEȘ”. S-a precizat și s-a votat principala revendicare: Majorarea salariului mediu din Educație și Cercetare la nivelul salariului mediu din economie”, este menționat în comunicatul difuzat.
De asemenea, potrivit sindicatelor, „Anunțarea pachetului „Spor pentru Moldova” care prevede o plată unică de 5000 lei pentru cadrele didactice (66 000 persoane) și o plată unică de 3000 lei pentru cadrele non-didactice (35 000 persoane) a stârnit reacții negative în rândul cadrelor didactice și a personalului nondidactic”. Salariații din Educație și Cercetare solicită ca în Legea Bugetului pentru 2024 să se opereze modificări la valoarea de referință.
În context, sindicatele menționează următoarele: „Cerem un răspuns oficial până la data de 5 octombrie 2023. În caz dacă nu vom fi auziți, membrii de sindicat își rezervă dreptul la organizarea acțiunilor de protest”.
Fluxul de știri
0