Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu a semnat decretul privind eliberarea lui Stoianoglo

© Sputnik / Rodion ProcaПрезидент Молдовы Майя Санду
Президент Молдовы Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2023
Abonare
Maia Sandu anunță că a decis să nu mai aștepte decizia instanței de judecată privind demisia de către CSP a procurorului general, astfel șefa statului a semnat decretul de eliberare din funcție „în contextul recomandărilor Uniunii Europene”.
CHIȘINĂU, 26 sept - Sputnik. Președintele Republicii Moldova a semnat decretul privind eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general „în contextul recomandărilor Uniunii Europene”.
„Având în vedere că pronunțarea unei decizii de către instanțele judecătorești pe constatarea legalității eliberării din funcție a lui Alexandr Stoianoglo de către CSP este tergiversată, semnarea decretului vine în contextul recomandărilor Uniunii Europene de a asigura suplinirea funcției de Procuror General și a obligațiilor Republicii Moldova de a îndeplini condiționalitățile din sistemul justiției”, precizează Președinția.
Sperăm că Maia Sandu va arăta societății care este acea „recomandare a UE” care a stat la baza emiterii decretului de demitere a lui Alexandru Stoianoglo.
E de menționat că pe acest caz, după ce s-a scurs foarte multă vreme, nu există nicio claritate. Se pare că ancheta a intrat în impas. Se pare că nu există argumente care ar justifica măcar câtuși de puțin înlăturarea lui de la conducerea Procuraturii.
Fluxul de știri
0