Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Românii sunt investitorii ce cumpără masiv case în Spania

© Depositphotos.com / Jim_FilimУлица Passeig de Sant Joan в Барселоне, Испания
Улица Passeig de Sant Joan в Барселоне, Испания - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2023
Abonare
În actualul context economic, tot mai mulți cumpărători își îndreaptă atenția spre locuințele de vacanță din Spania și Portugalia, mai ales din dorința de a beneficia de un stil de viață remote premium sau de lux, relevă un studiu.
BUCUREȘTI, 26 sept – Sputnik. Cercetarea analizează investiţiile în casele secundare din Europa de Sud-Vest, în era post-COVID. Astfel, studiul comparativ realizat de start-up-ul Directimo arată că Spania este preferată de investitorii români.
Totodată, o analiză publicată de Idealista relevă faptul că investitorii români se numără printre străinii care cumpără cele mai multe case în Spania.
Referitor la locuinţele de vacanţă, Costa del Sol a înregistrat, în 2022, cea mai mare creştere a investiţiilor străine (22%), generând o creştere de 11,7% a capitalului.
În timp ce alte pieţe consacrate, precum Coasta de Azur, întâmpină provocări în sectorul proprietăţilor de vacanţă, regiunile Portugaliei reprezintă o nouă opţiune pentru investiţiile în casele secundare, oferind o alternativă solidă la Costa del Sol, relatează economica.net.
Салат из овощей, фото из архива - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2023
Societate
2030, anul restricţiilor totale
Fluxul de știri
0