Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orban apără drepturile maghiarilor din Ucraina

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Венгрии Виктор Орбан
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2023
Abonare
Viktor Orban a arătat că Ungaria nu va sprijini poziția Ucrainei cu privire la nicio problemă internațională până când Kievul nu va restabili drepturile maghiarilor
BUCUREȘTI, 25 sep – Sputnik Ungaria nu va sprijini poziția Ucrainei cu privire la nicio problemă internațională până când Kievul nu va restabili drepturile maghiarilor din Transcarpați, a declarat premierul ungar Viktor Orban, vorbind în parlament la deschiderea sesiunii de toamnă.
„Ucraina asuprește școlile maghiare de câțiva ani, vor să le transforme în școli ucrainene sau, dacă nu merge, să le închidă. Guvernul maghiar luptă la fiecare forum internațional pentru drepturile maghiarilor transcarpatici, în special ale copiilor. Nu vom sprijini Ucraina în nicio problemă din viața internațională „până când legile anterioare care garantau drepturile maghiarilor transcarpati nu vor fi repuse în funcțiune acolo”, a spus șeful guvernului ungar.
Orban a mai spus că „noua conducere ucraineană a școlii din Mukachevo” a interzis intonarea imnului maghiar și purtarea hainelor în culorile naționale maghiare.
Fluxul de știri
0