Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șeful diplomației europene arată că tot mai multe ţări vor o alternativă la Occident

© Sputnik / Rodion ProcaЖозеп Боррель
Жозеп Боррель - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2023
Abonare
În America Latină, Africa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și, bineînțeles, în Asia, aproape toată lumea crede acum că există alternative de încredere la Occident, spune Josep Borrell
BUCUREŞTI, 25 sep – Sputnik. În țările în curs de dezvoltare există o „cerere de suveranitate și identitate” tot mai mare, spune şeful diplomației UE, Josep Borrell, care a participat săptămâna trecută la Adunarea Generală a ONU de la New York, unde a remarcat că „regulile care guvernează lumea se epuizează de la sine”, iar țările în curs de dezvoltare din Sudul Global caută „o alternativă”.
„Noi trăim într-o lume din ce în ce mai multipolară… Pe măsură ce numărul jucătorilor din joc crește, reacția firească ar trebui să fie consolidarea regulilor jocului. Cu toate acestea, ne confruntăm cu tendința opusă: regulile care guvernează lumea se epuizează”, a scris el pe blogul său, care de data aceasta l-a dedicat rezultatelor vizitei sale la New York.
Potrivit lui Borrell, în țările în curs de dezvoltare există o „cerere de suveranitate și identitate” tot mai mare.
„În America Latină, Africa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și, bineînțeles, în Asia, aproape toată lumea crede acum că există alternative de încredere la Occident, nu numai din punct de vedere economic, ci și din punct de vedere tehnologic, militar și ideologic”, a recunoscut șeful diplomației europene.
Fluxul de știri
0