Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

FMI vine la București – care este scopul vizitei

© AFP 2023 / Mandel NganLe Fonds monétaire international (FMI)
Le Fonds monétaire international (FMI)  - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În perioada 25 septembrie – 4 octombrie 2023, o echipă a Fondului Monetar Internațional, condusă de șeful misiunii pentru România, se va afla la București, pentru analiza anuală a economiei românești.
BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Timp de mai bine de o săptămână, o echipă a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, se va afla la Bucureşti în perioada 25 septembrie - 4 octombrie 2023, pentru analiza anuală a economiei româneşti în baza Articolului IV.
Anunțul a fost făcut de FMI, care subliniază că asemenea consultări au loc periodic cu toate statele membre al Fondului Monetar Internațional.

Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile economice în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, ai Băncii Naţionale a României şi ai altor agenţii guvernamentale, se arată în comunicatul semnat de Geoff Gottlieb, reprezentantul regional al FMI pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est. Totodată, experţii instituţiei financiare internaţionale se vor întâlni cu reprezentanţi ai sectorului privat şi ai organizaţiilor neguvernamentale, precizează instituția, citată de agerpres.ro. La finalul vizitei, este de aşteptat ca misiunea FMI să organizeze o conferinţă de presă.

Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare şi economice de urmat pentru asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive la nivelul economiei. Pe baza constatărilor preliminare ale acestei misiuni, echipa elaborează un raport care, o dată aprobat de conducere, va fi prezentat Comitetului Executiv al FMI spre discutare şi aprobare.
Fluxul de știri
0