Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor inițiază o moțiune de cenzură împotriva guvernului

© Photo : Партия Социалистов Республики МолдоваDeputații Blocului Socialiștilor și Comuniștilor
Deputații Blocului Socialiștilor și Comuniștilor - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2023
Deputații Blocului Socialiștilor și Comuniștilor
Abonare
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că inițiază o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Recean.
CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. În cadrul conferinței de presă de astăzi, președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vlad Batrîncea, fostul președinte al Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe Vladimir Golovatiuc și ex-ministrul Agriculturii Ion Perju au prezentat în parlament informații despre situația reală din țară. Economia națioanală, în opinia deputațiilor, poate să colapseze, țara noastră este pe punctul de a pierde suveranitatea.
„Din păcate, astăzi autoritățile preferă să țină în public doar discuții sterile despre politică, geopolitică, ideologie, dar categoric nu vor să vorbească despre situația reală din economie, precum și despre ce măsuri ia guvernul”, a spus Vlad Batrîncea.
Vladimir Golovatiuc consideră că în prezent economia țării parcurge un moment de cotitură serioasă și dacă nu se iau măsuri concrete atunci colapsul este inevitabil.
„Țara trăiește din împrumuturi. Mai mult de o treime din bugetul de stat este finanțat prin împrumuturi. Datoria publică a crescut de la începutul anului cu 20 de miliarde, sau 24%, și se ridica la 101 miliarde de lei la 31 iulie. Datoria externă a crescut semnificativ la 3,5 miliarde de dolari, sau cu 37%”, a declarat Golovatiuc.
În cadrul briefing-ului, deputații BCS au afirmat că materialelor prezentate astăzi vor sta la baza inițierii unei moțiuni de cenzură guvernului care nu este capabil să lupte cu criza economică și să protejeze interesele naționale.
Fluxul de știri
0