Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA cumpără o cantitate record de îngrășăminte rusești

© AP Photo / Julio CortezCapitoliu și drapele SUA
Capitoliu și drapele SUA - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2023
Abonare
Statele Unite au importat un volum record de îngrășăminte rusești – în valoare de 944 milioane de dolari – între ianuarie și iulie 2023.
BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik.Statele Unite au importat un volum record de îngrășăminte rusești – în valoare de 944 milioane de dolari – între ianuarie și iulie 2023, potrivit celor mai recente date ale serviciului de statistică din SUA.
Achizițiile au crescut cu 5% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022. Totuşi, importurile din iulie au scăzut de trei ori faţă de cele din iunie, coborând la cel mai scăzut nivel din august 2021, potrivit RT.
Rusia a fost al doilea cel mai mare furnizor de îngrășăminte către Statele Unite în acest an, plasându-se doar în urma Canadei, care a exportat îngrășăminte în valoare de 2,8 miliarde de dolari în SUA din ianuarie până în iulie. Arabia Saudită, Israelul și Qatar sunt ceilalți top cinci furnizori către SUA.
Rusia este cel mai mare producător de îngrășăminte din lume, acoperind aproximativ 15% din consumul global. Exporturile de îngrășăminte din țară nu au fost vizate în mod direct de către sancțiunile occidentale, deși Moscova şi-a reorientat cu succes livrările către Asia.
Șeful Asociației Ruse a Producătorilor de Îngrășăminte (RAPU), Andrei Guriev, a estimat în mai că exporturile produsului ar putea atinge nivelurile pre-sancțiuni de aproximativ 38 de milioane de tone până la sfârșitul anului. Media producției anuale de îngrășăminte a Rusiei se ridică la aproximativ 55 de milioane de tone.
Fluxul de știri
0