Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Statisticile arată că prețurile locuinţelor din Germania se prăbușesc

Берлин - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2023
Abonare
Prețurile locuințelor în Germania au scăzut cu 9,9% în perioada din aprilie-iunie a acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2022.
BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik. Prețurile locuințelor în Germania au scăzut cu 9,9% în perioada din aprilie-iunie a acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2022, marcând cea mai abruptă scădere de când au început înregistrările datelor în 2000, au arătat datele oficiale publicate vineri.
Potrivit Oficiului Statistic Federal (DeStatis), prețurile proprietăților din Germania au atins un nivel record în al doilea trimestru din 2022.
„De atunci, prețurile proprietăților rezidențiale au scăzut de la trimestru la trimestru”, a precizat oficiul de statistică, potrivit RT.
Agenția a subliniat că scăderea este deosebit de pronunțată în cele mai mari orașe din Germania.
Faţă de ultimele trei luni, prețurile au scăzut cu 1,5%, mai puțin decât în cele două trimestre precedente. În perioada ianuarie-martie 2023, prețurile proprietăților au înregistrat o scădere la nivel trimestrial de 2,9%. În ultimul trimestru al 2022, scăderea a fost de 5,1%.
Sectorul construcțiilor din Germania a fost puternic afectat de măsuri monetare restrictive fără precedent, lansate de Banca Centrală Europeană, ca răspuns la inflația care a crescut accelerat, precum și de incertitudinea cu privire la noile reglementări energetice.
La începutul acestei luni, multinaționala Vonovia, din domeniul imobiliarelor, cu sediul în Germania, a avertizat că sectorul german al construcțiilor, crucial pentru cea mai mare economie a UE, este la un pas de prăbușire, punând în pericol economia generală.
Sectorul, care s-a bucurat de un boom prelungit în perioada costurilor de împrumut ultra-scăzute, constituie 12% din PIB-ul Germaniei și are angajaţi un milion de lucrători.
În aprilie, DeStatis a emis proiecții sumbre pentru sectorul construcțiilor, menţionând că numărul permiselor de construcție a scăzut constant din mai 2022 și cu 10% în fiecare lună din octombrie 2022.
Fluxul de știri
0