Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rogov l-a invitat pe Boris Johnson să meargă la o școală rusă pentru recalificare

© AP Photo / Leon NealПремьер-министр Великобритании Борис Джонсон выступает на пресс-конференции на Даунинг-стрит в Лондоне
Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон выступает на пресс-конференции на Даунинг-стрит в Лондоне - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2023
Abonare
Rogov: Johnson trebuie să se recalifice la o școală rusă din regiunea Zaporojie
BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik. Președintele consiliului de administrație al filialei Societății Istorice Ruse din regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov, a sugerat ca fostul prim-ministru britanic Boris Johnson, după evaluarea sa despre cel de-al Doilea Război Mondial, să meargă la recalificare la o școală rusă, treansmite RIA Novosti.
Anterior, Johnson, într-un interviu cu jurnalistul ucrainean Dmitry Gordon * (inclus în registrul agenților străini individuali), a spus că Occidentul a câștigat al Doilea Război Mondial cu aliații săi, inclusiv cu „ajutor ucrainean”. Potrivit acestuia, pe atunci prim-ministrul britanic Winston Churchill a petrecut doi ani pentru a convinge Statele Unite să participe la al Doilea Război Mondial, iar înainte de asta Marea Britanie „era aproape singură”.
"Johnson, se pare, a devenit victima unui sistem de învățământ britanic inferior, în care cursul de istorie este prezentat peste cap, doar pentru a păcăli generația mai tânără în pseudo-măreția Marii Britanii. Îi sugerez lui Johnson, care arată ca un student repetent, mergi la o școală rusă din regiunea Zaporojie, așează-te la un birou de școală și completează toate golurile din istorie pentru a nu arăta atât de prost și prost în viitor”, a declarat Rogov pentru RIA Novosti.
Potrivit lui, chiar și istoriografia mondială spune că contribuția URSS la victoria asupra Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial a fost de cel puțin 75% din eforturile totale ale forțelor aliate care luptă împotriva celui de-al Treilea Reich.
„Dacă vorbim despre cine a ajutat pe cine și cine a făcut ce, atunci toți ceilalți participanți la coaliția anti-Hitler au adus o contribuție totală de trei ori mai mică decât Uniunea Sovietică”, a spus Rogov.
Potrivit lui, armata sovietică a fost capabilă nu numai să oprească trupele fasciste în bătălia de la Moscova , ci și să le provoace înfrângeri cheie, inclusiv bătălia de la Stalingrad și Kursk, trecerea Niprului , operațiunea Bagration. , operațiunea Vistula-Oder și Bătălia de la Berlin , în timp ce aliații occidentali au avut o atitudine de așteptare în cei mai brutali ani ai războiului. „Astăzi Occidentul încearcă în toate modurile posibile să slăbească participarea Uniunii Sovietice, așa cum se numea atunci Rusia mare , în cel de-al Doilea Război Mondial, dar o persoană care cunoaște istoria înțelege perfect că cuvintele lui Johnson sunt o minciună sălbatică și o minciună. fals al unei persoane pe jumătate educate, conceput pentru același public”, a spus Rogov.
Fluxul de știri
0