Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov solicită ONU o procedură de arbitraj împotriva Statelor Unite

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2023
Abonare
Şeful diplomației ruse a cerut secretarului general al ONU să lanseze o procedură de arbitraj împotriva Statelor Unite.
BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik. În contextul în care Washingtonul continuă să nu-și onoreze angajamentele din Acordul Națiunilor Unite, șeful diplomației ruse a cerut secretarului general al ONU să lanseze o procedură de arbitraj împotriva Statelor Unite.
Ministrul rus al Afacerilor Externe i-a cerut lui Antonio Guterres, secretarul general al ONU, să reacționeze la nerespectarea de către Statele Unite a angajamentelor sale.
„Ministrul a atras atenția secretarului general asupra încălcării continue de către Statele Unite angajamentele lor în legătură cu acordul referitor la sediul ONU din 1947, inclusiv asupra refuzului de a fi acordate vize diplomaților ruși și altor țări pentru a participa la evenimentele ONU”, se menţionează pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, potrivit Sputnik.
Potrivit diplomației ruse, Serghei Lavrov a subliniat că situația cere necesitatea lansării cât mai curând posibil de către Guterres a unei proceduri de arbitraj împotriva Statelor Unite, măsură care a fost menționată de mai multe ori în rezoluțiile competente ale Adunării Generale ale ONU.
În plus, Sergei Lavrov i-a prezentat lui Antonio Guterres lucrarea intitulată „Crimele ucrainene împotriva umanității (2022-2023)” și o selecție de documentare „Copiii din Donbas”. Cartea conține rezultatele activității Tribunalului Internațional privind crimele neonaziştilor ucraineni și mărturiile cu privire la peste 600 de crime.
În aprilie, Washingtonul a refuzat să prelungească vizele pentru membrii delegației rusești care urmau să participe la Consiliul de Securitate al ONU. Diplomații le-au primit în ultimul moment, iar jurnaliștii ruși care urmau să acopere activitatea delegației au rămas în Rusia.
Fluxul de știri
0