Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov s-a întâlnit cu ministrul sârb de Externe pe marginea Adunării Generale a ONU

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-a întâlnit cu omologul său sârb, Ivica Dacic, pe marginea Adunării Generale a ONU.
BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik. „La 22 septembrie, pe marginea celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și ministrul de Externe al Republicii Serbia, Ivica Dacic, au organizat o ședință”, a declarat ministerul, într-un comunicat, potrivit Sputnik Internaţional.
Părțile au discutat chestiuni cu privire la agenda bilaterală și internațională și au subliniat interesul reciproc asupra dezvoltării dinamice în continuare a parteneriatului strategic dintre Rusia şi Serbia, potrivit comunicatului.
Ministerul a mai menţionat că Moscova și Belgradul și-au exprimat angajamentul față de Rezoluția 1244 a Consiliului de Securitate al ONU privind soluționarea legată de Kosovo.
„S-a subliniat necesitatea ca Pristina să-şi îndeplinească deplin obligațiile sale, inclusiv înființarea unei comunități de municipalități sârbe în Kosovo, care să aibă o serie largă de puteri executive”, a precizat ministerul.
Fluxul de știri
0