Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Tot mai mulţi muncitori imigranţi în România

© AFP 2024 / YASUYOSHI CHIBAЛюди на открытии больницы уровня в трущобах Кибера в Найроби
Люди на открытии больницы уровня в трущобах Кибера в Найроби - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2023
Abonare
După asiatici, o companie de recrutare din România vrea să aducă pe piața muncii 12.500 de angajați din Africa
BUCUREȘTI, 22 sep - Sputnik. O companie de recrutare românească vrea să aducă, anual, 12.500 de angajați din Tanzania pe piața muncii locală de unde reclamă o nevoie de angajați atât calificați, cât şi și necalificați
Compania își propune să aducă forță de muncă provenită din zona africană, mai exact din Tanzania. Compania de recrutare își propune să plaseze pe piața locală, anual, peste 12.500 de angajați străini.
„Alegerea Tanzaniei ca principală ţară de unde vom importa forţa de muncă are la bază mai multe aspecte importante. În primul rând discutăm de o piaţă unde masa de potenţiali angajaţi din care putem selecta este extrem de largă, ajungând la circa 40 de milioane de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani. În plus, tanzanienii au aceeaşi religie ca şi românii, aspect care va avea un impact major în adaptarea lor pe plan local. De asemenea, engleza este o limbă răspândită în Tanzania, aspect care contează în interacţiunea cu angajatorul român”, spune Tudor Nistor, managing partener al Citadela SRBC Group.
Compania de recrutare își propune ca 30% dintre angajații aduși din Tanzania să fie plasați în companii de industrie ușoară (producători de mobiler, textile etc). Totodată, o altă pondere importantă este cea a lucrătorilor în construcții, de 20%, cât și cea a angajaților din HoReCa, de 20%. Restul de 30% vor fi plasați în special în industria agricolă sau cea de creștere a animalelor.
Muncitorii din Tanzania se vor alătura celorlalți străini aduși în România să muncească. Astfel, în România sunt deja, în funcție de sursă, peste 100.000 de muncitori din țări precum Vietnam, Sri Lanka, Nepal sau Bangladesh.
Recent, sociologul și profesorul universitar de la SNSPA, Bogdan Bucur, vorbea despre nevoia de o „populație de înlocuire”, a românilor plecați la muncă în străinătate. Bucur menționa cifra de 500.000 de astfel de străini.
Fluxul de știri
0