Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA nu va da rachete ATACMS ucrainenilor

CC0 / U.S. Army / Американский оперативно-тактический ракетный комплекс MGM-140 ATACMS с баллистической ракетой малой дальности
Американский оперативно-тактический ракетный комплекс MGM-140 ATACMS с баллистической ракетой малой дальности - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
SUA s-a răzgândit în ceea ce privește livrarea de rachete tactice. Autoritățile americane nu vor furniza sistemul de rachete tactice ATACMS regimului de la Kiev.
BUCUREȘTI, 22 sep -Sputnik. SUA nu vor furniza sisteme de rachete tactice ale armatei (ATACMS) în cadrul unui nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, a declarat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan.
Noul pachet financiar ar urma să fie în valoare de 325 de milioane de dolari și va include capacități „semnificative” de apărare aeriană, a precizat Jake Sullivan.
În schimb, Biden, care s-a întâlnit cu liderul regimului de Kiev, l-a asigurat pe Zelenski că în urmărtoarea săptămână, Ucraina va primi tancuri Abrams.
De asemenea, acesta i-a transmis lui Zelenski că este un acord deplin în mainstream-ul politic American cu privire la susținerea acordată regimului de la Kiev.
Fluxul de știri
0