Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Sancțiunile occidentale ne-au creat „noi oportunități”

© POOL / Accesați arhiva multimediaЗаседание ВЕЭС под председательством президента РФ В. Путина
Заседание ВЕЭС под председательством президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2023
Abonare
Restricțiile, care au fost menite să slăbească Rusia, au fost un imbold pentru creșterea economică a ţării, potrivit președintelui rus.
BUCUREŞTI, 22 sept – Sputnik. Rusia a rezistat presiunilor occidentale care au avut scopul de a-i submina creșterea economică și a devenit mai puternică, a declarat joi președintele Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni extinse a prezidiului Consiliului de Stat, potrivit RT.
SUA și aliații lor au introdus pentru prima dată sancțiuni împotriva țării în 2014 ca răspuns la evenimentele din Crimeea. Peninsula a devenit parte a Rusiei în urma unui referendum, după ce regiunea a refuzat să susţină lovitura de stat care a răsturnat guvernul ales al Ucrainei.
Țările occidentale şi-au intensificat semnificativ presiunile din februarie 2022, impunând restricții dure în urma lansării operaţiunii militare a Rusiei în Ucraina.
„Aceste restricții, atât după 2014, cât și de acum, care ne sunt impuse din exterior, stimulează dezvoltarea [economiei ruseşti]. Da, în unele cazuri ne încetinesc, în altele ne obligă să amânăm decizii luate anterior ... dar, cu toate acestea, apar noi oportunități”, a subliniat Putin.
De asemenea, Putin a dezvăluit, la începutul acestei săptămâni, că PIB-ul țării a revenit la nivelurile atinse înainte de impunerea sancțiunilor legate de Ucraina și că este important ca ţara să creeze condiții pentru o dezvoltare stabilă pe termen lung.
Guvernul rus a menținut o perspectivă pozitivă privind economia. Prim-ministrul Mihail Mişustin a prezis că, până în 2024, Rusia va fi pregătită să depășească alte țări dezvoltate în ceea ce privește creșterea economică.
Fluxul de știri
0