Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa americană: Rusia a câştigat

© AP Photo / MICHAEL SCHMELLINGSeymour Hersh
Seymour Hersh - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Câștigătorul Premiului Pulitzer Seymour Hersh îl citează pe un oficial al serviciilor secrete americane: Războiul s-a terminat. Rusia a câștigat.
BUCUREȘTI, 22 sep - Sputnik. Rusia a câștigat conflictul din Ucraina, dar Casa Albă și presa americană mint despre asta, a declarat jurnalistul american, câștigătorul Premiului Pulitzer Seymour Hersh pe pagina sa de pe platforma Substack.
„Războiul s-a terminat. Rusia a câștigat. Nu mai există ofensivă ucraineană, dar Casa Albă și mass-media americană trebuie să susțină minciuna”, citează jurnalistul cuvintele unui oficial de informații american fără nume.
Un semnal în acest sens a fost dat şi de președintele Camerei Reprezentanților SUA, Kevin McCarthy, care i-a refuzat lui Vladimir Zelensky posibilitatea de a vorbi în fața Congresului, invocând programul încărcat al legislatorilor.
Zilele trecute, vorbind despre viitoarea întâlnire a lui Zelensky cu un grup bipartizan de legiuitori, McCarthy a promis că va cere președintelui Ucrainei un raport cu privire la asistența primită deja din partea Statelor Unite și la planurile de viitor ale Kievului. Potrivit vorbitorului, el nu va garanta lui Zelensky continuarea finanțării.
Fluxul de știri
0