Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul Justiției solicită retragerea sau demisia lui Iulian Muntean din cadrul CSM

© Sputnik / Rodion ProcaМинистр юстиции Республики Молдова Вероника Михайлов-Морару
Министр юстиции Республики Молдова Вероника Михайлов-Морару - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2023
Abonare
Ministrul Justiției solicită retragerea sau demisia lui Iulian Muntean din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.
CHIȘINĂU, 22 sept - Sputnik. Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a venit cu un mesaj în rețelele sociale în legătură cu informațiile legate de cazul lui Iulian Muntean, noul membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), vizat într-un dosar de corupție.
Veronica Mihailov-Moraru precizează că audieri parlamentare pe marginea acestui subiect sunt binevenite.
"Am urmărit cu atenție declarațiile instituțiilor vizate referitor la informația precum că unul dintre membri CSM, numiți recent de Parlament, ar fi învinuit într-un dosar de corupție. Este binevenit faptul că urmează să aibă loc audieri parlamentare pe marginea acestui subiect, pentru a clarifica toate circumstanțele și pentru a lua măsurile corespunzătoare”, a menționat Veronica Mihailov-Moraru.
Ea consideră că sunt temeiuri de a avea dubi serioasei în ce privește integritatea noului membru ales în cadrul CSM.
„Cert este un lucru, dacă membrul CSM vizat nu a indicat în acel chestionar al Comisiei pre-vetting despre faptul că a figurat în calitate de învinuit într-un dosar penal atrage dubii serioase asupra integrității sale”, mai este menționat în mesajul publicat de ministrul justiției.
În concluzie, demnitarul consideră că pentru a nu discredita imaginea și efortul depus de reformare a justiției în țară ar fi cel mai bine ca noul membru ales în CSM să fie demis sau să se retragă benevol din această funcție.
Fluxul de știri
0